2010. március 21., vasárnap

2010. március 20. BFC Siófok - Pécsi MFC 2-1 (1-0)

BFC Siófok – Pécsi MFC 2-1 (1-0)
2010. március 20. Siófok, 250 n. NB II. Nyugati cs. 18. forduló.

foto: bama.hu
Vezette: Fábián Mihály (Varga Zsolt, Márkus Tamás).
Góllövő: Sowunmi 43’, Délczeg 64’ ill. Gyánó 61’ (11-esből).
Sárga lap: Márton 23’, Graszl 39’, Ludánszki 67’ ill. Szamosi 74’, Sütő L. 86’.
Kiállítva: Wittrédi 58’.



Siófok: Szalma – Fehér, Graszl, Márton, László – Thiago (Horváth A., 90.), Kanta Sz., Ludánszki (Tóth B., 79.), Köntös – Délczeg (Ribi, 90.), Sowunmi. Vezetőedző: Horváth Károly.

PMFC: Hegedüs – Regedei, Lantos, Sütő, Szamosi – Kecskés (Nagy O., 69.), Nagy J., Cseri (Varga Z., 79.) – Lovrencsics, Gyánó (Szabó B., 69.), Wittrédi. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Nemzeti Sport, 2010. március 21.
"Sajnos elbukta a második helyezett Siófok elleni rangadót a PMFC, így nem hogy nem előzte meg az előtte állót, hanem még jobban le is szakadt.
Szombat este elég sok telefont kaptunk szerkesztőségünkben, mindenki a PMFC eredménye iránt érdeklődött. Próbáltuk kíméletesen közölni a rossz hírt, de egy-két hívó még így is cifra káromkodások közepette tette le a kagylót.
Való igaz, immár kijelenthető, hogy a piros-feketék ebben a bajnokságban sem alkotnak maradandót, nem sok mindennel örvendeztetik meg szurkolóikat. A tavaszi rajton a Barcs elleni győzelmet nem lehet másként értékelni, mint kötelező sikerként, az első erőfelmérő tehát éppen a Siófok elleni volt. Ezt pedig elbukta Várhidi Péter együttese, ami egyben minden bizonnyal azt is jelenti, hogy az első helynek és a feljutásnak is búcsút inthet.
Jöhet tehát egy újabb NB II-es idény.
– Természetesen megviselt bennünket a siófoki vereség, mert győzni mentünk oda – mondta Lantos Levente, a pécsi védője. – A hazaiak az első negyedórában jobbak voltak nálunk, de összességében csak két helyzetet tudtak kialakítani, sajnos mindkettőből gól született. Érdekes, hogy a kiállítás után mi játszottunk jobban, igaz, elsősorban mezőnyben, helyzetekben ez nem mutatkozott meg. Szerintem egy ikszes meccs volt.
A hazaiak vezetőedzője, Horváth Károly másképp látja a történteket: „Taktikailag felülmúltuk a PMFC-t. Tudtuk, hogy a pécsi védelem sokkal lassabb, mint a mi támadóink, miként Sütőt is jól ismerjük, ezért hagytuk, hadd ívelgesse előre a labdát. Éltünk azokkal a lehetőségekkel, amiket ellenfelünk felkínált.”
Amíg a PMFC egyetlen pontot sem tudott szerezni, addig a listavezető Gyirmótnak nagy szerencséje volt. A Videoton II. elleni idegenbeli mérkőzésen ugyanis az 51. perctől emberelőnyben futballozott az éllovas, ám egészen az utolsó pillanatig 0-0-ra állt a találkozó. A 90. percben aztán Lajtos belőtte a mindent eldöntő gólt, amivel a Gyirmót nagy lépést tett a bajnoki cím felé." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése