2009. augusztus 23., vasárnap

2009. augusztus 22. Pécsi MFC - BFC Siófok 2-1 (1-0)

Pécsi MFC – BFC Siófok 2-1 (1-0)
2009. augusztus 22. Pécs, PMFC-st., 1.500 n. NB II. Nyugati cs. 3. f.

Horváth Zsolt gólt szerzett
foto: bama.hu
Vezette: Szabó Zsolt (Vámos Tibor, Kis Zoltán).
Góllövők: Nagy O. 45’, Horváth Zs. 55’ ill. Sowunmi 69’.
Sárga lap: Racskó (34.), Fónai (76.), Horváth A. (89.), ill. Fehér (16., 77.).
Kiállítva: Fehér (77.).
Szögletarány: 7-3 (5-1).

PMFC: Hegedüs – Nagy J., Racskó, Stark, Szamosi – Nagy O., Lantos, Cseri (Berdó, 66.), Fónai – Horváth Zs. (Horváth A., 73.), Lovrencsics (Gyánó, 90.). Vezetőedző: Botos Antal.

Siófok: Szalma – Tusori, Fehér, Mogyorósi, Köntös – Da Silva (Márton, 80.), Nagy L., Ludánszki, Kanta Sz. - Sowunmi, Délczeg. Vezetőedző: Hagymási Zoltán.

"Élvezetes, helyzetekben és kapufákban gazdag mérkőzésen szerezte meg harmadik győzelmét a PMFC a labdarúgó NB II-ben.
A mérkőzés előtt idősebb Bogyay Zoltánt köszöntötték a kezdőkörben. A kiváló kapusedző most volt hetven éves, ami szerencsére egyáltalán nem látszik rajta. Rengeteg jó kapust nevelt a PMFC-nek, így például a korosztályos válogatottakat is megjárt Sólyom Csabát, aki most is a csapat keretéhez tartozik.
A kerethez tartozik, de bemutatkozni még nem tudott új klubjában Regedei Csaba. Igaz, mindez már nem várathat sokáig magára: lassan lejár a harminc napos határidő, amíg a Dunaszerdahelynek kötelező kiadnia a futballista játékengedélyét. Így a Gyirmót elleni bajnokin Regedei már pályára léphet a PMFC színeiben.
Jól gondolta Botos Antal még egy nappal a mérkőzés előtt, hogy a Siófok nem bekkelni jön Pécsre. Nem is ezt tette, ennek köszönhető, hogy látványos, szórakoztató mérkőzést láthattak a nézők. Amely sok helyzetet hozott, s hogy végül csak három gól született, az elsősorban a kapusok „bűne”: Hegedüs és Szalma is bemutatott néhány szép védést.
Az első félidőben egyértelműen a PMFC irányított, adódtak is gólszerzési lehetőségek a hazaiak előtt, de csak az utolsó pillanatban tudták megszerezni a vezetést. Szünet után néhány perccel növelte előnyét Botos Antal együttese, s ekkor úgy tűnt, ez egy sima meccs lesz. Nem lett az, mert Sowunmi révén gyorsan szépítettek a vendégek, akik megmutatták, hogy méltó ellenfelei a bajnoki címre törő pécsi csapatnak. Hiába állították ki Fehért a 77. percben, a vendégek így is mentek előre, de egyenlíteni nem tudtak.
A PMFC harmadik bajnokiját is megnyerte, így továbbra is hibátlan." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:
Botos Antal: – Színvonalas mérkőzés volt, a Siófokon látszott az NB I-es rutin. Az elején kihagytuk a ziccereinket, a második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék.

Hagymási Zoltán: – Sok helyzetet alakított ki a Pécs, ez elsősorban a mi hibánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése