2002. május 26., vasárnap

2002. május 25. Siófok FC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Siófok FC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2002. május 25. Siófok, NB I/B., Nyugati csoport, 32. forduló. 2.000 néző.

Horváth Gyula
Vezette: Sápi Csaba (Némethi, Szabó II. G.).
Gólszerző: Horváth Gy. 23'.
Sárga lap: Nagy Cs., 77. p., illetve Dávid, 82. p. 

Siófok: Csernyánszki - Baranyai, Szalai, László (Szűcs, 70. p.) - Grósz, Schwarcz, Kovács R, Usvath - Schultz (Nagy Cs., a szünetben) - Szabó Cs., Fodor (Fogarasi, 80. p.). Edző: Csank János. 

PMFC: Herbert - Sípos, Tomka, Halász, Gaál - Balázs, Závoda (Dávid, 66. p.), Horváth S., Kulcsár - Sitku (Vincze, 58. p.), Horváth Gy. Edző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
23. p.: Jobb oldali beadást követően Horváth Gyula a kaputól 13 méterre lefordult Grószról, majd jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). 

Egyszerre két illusztris személyiség is vállalkozott a kezdó'rúgásra. Nem hiába, hiszen ünnepi körítéssel került sor szombat kora este a Siófok és a Pécs szezonzáró találkozójára. A balatoniak bajnokcsapatukat köszöntötték. A kezdőrúgást pedig Deutsch Tamás leköszönő sportminiszter és Balázs Árpád siófoki polgármester végezte el. Kettejük számára a szünetben is akadt feladat: ekkor írták alá azt a szerzóődést, amelyben az Ifjúsági és Sportminisztérium biztosítja a siófoki önkormányzatnak az új futballstadion építésére szánt ötszázmillió forintot. 
Ezek után a régi stadionnak emlegetett létesítményben az első félidő egyáltalán nem hozta tűzbe a nézőket. Ünnneprontó volt a Pécs, hiszen a 23. percben Horváth Gyula révén megzörgette a hazaiak hálóját. Szünet után azért igyekezett a Siófok, hogy legalább a tavaszi veretlenségét megőrizze, a helyzetek azonban egytől-egyig kimaradtak. A siófoki drukkereknek így a mérkőzésnél és a végeredménynél nagyobb örömet jelentett az, hogy az ünnepi alkalomra való tekintettel ingyen mérték a sört, s a hármas sípszó pillanatában akadt, aki a sörsátrat rohamozta meg, a helyi B-közép tagjai pedig az Aranypart aranylábúit. Az aranyérmeket és az ezüst bajnoki serleget Deutsch Tamás adta át a siófokiaknak. (Nemzeti Sport, 2002. május 26.)

MESTERMÉRLEG:
Csank János: - Amikor a Pécs gólt lőtt, szinte biztos voltam abban, hogy ezúttal nem tudunk annyi erőt mozgósítani, mint korábban. Becsülettel karcoltunk, de ez most kevés volt a jó Pécs ellen. 
Nagy Tamás: - Büszke vagyok arra, hogy csapatom nem 11, hanem mindenkit beleszámítva 30 emberből áll... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése