2002. április 21., vasárnap

2002. április 20. Pécsi MFC - Siófok FC 1-2 (1-1)

Pécsi MFC - Siófok FC 1-2 (1-1)
2002. április 20. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., Nyugati csoport, 27. forduló. 1.000 néző.

Nagy Tamás bemutatkozott a pécsi kispadon
Vezette: Világi Balázs (Kispál, Makk).
Góllövők: Horváth S. 11' illetve Usvat 35', Szabó Cs. 81'.
Sárga lap: Horváth Gy.  36., Balázs 72. illetve Pálfi  59., Schultz  70., Dulcea  a 81. és 90', Kovács P. 88. percben.
Kiállítva: Dulcea (90. p„ második sárga lap után) 
Szögletarány: 1-5 (0-3). 

PMFC: Sólyom - Halász, Tomka, Szekeres - Sípos, Berdó (Balázs, 71. p.), Horváth S. (Lantos 63. p.), Kulcsár, Gaál M. (Kutas, 80. p.) - Sitku, Horváth Gy.. Edző: Nagy Tamás. 

Siófok: Csemyánszki - Páfi, Kovács P., László - Usvat (Fodor, 62. p.), Grósz, Schwarcz, Schultz (Kosnyánszki, 85. p.), Gaál L. - Dulcea, Rob (Szabó Cs., 71. p.). Edző: Csank János.

KRÓNIKA
11. perc: Berdó balról beívelt egy szabadrúgást, amit Horváth S. az ötösről fejmagasságban a kapu bal oldalába fejelt (1-0). 
35. perc: Usvat 14 m-es lövése a jobb ásó sarokba vágódott úgy, hogy a labda Halász lábán megpattant (1-1). 
81. perc: A csereként beállt Szabó Cs. nem túl erős, jobb lábas, lapos lövése a jobb ásó sarokba jutott (1-2). 

Hiába volt az ingyen belépés, ez sem dobta meg nagyon a pécsi nézőszámot. A korai hazai gól szép reményekre jogosította a PMFC-t és közönségét, már csak azért is, mert nagyon hajtott az újmecsekaljai együttes. Váratlan volt a siófoki egyenlítés és még meglepőbb a második Balaton- parti gól, ugyanis egyiket sem előzték meg viharos vendégrohamok. Komolyabb helyzet alig adódott a kapuk előtt, a Siófok szinte a semmiből varázsolt elő két gólt, míg a házigazda csapat inkább csak a korábban hiányolt lelkesedésével, küzdőszellemével tűnt ki, támadójátékává viszont nem. Nem is volt szerencséje a PMFC-nek, mert ugyan kapura veszélytelen volt a játéka, de azért az 1-1-et kihúzhatta volna. 
A Siófok eddig mind a nyolc tavaszi mérkőzését megnyerte. (Dunántúli Napló, 2002. április 21.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Két elkerülhető gólt kaptunk, ezek számunkra nagyon szerencsétlen időszakban estek. Amit a csapattal együtt vállaltunk hozzáállásban, akarásban, azt a fiúk maximálisan teljesítették. Ha az eredményért nem is, ezért gratulálok nekik. 
Csank János: - Jól félkészük belőlünk a Pécs, lezárta előlünk a területeket. Nagy küzdelem, számunkra nehéz mérkőzés volt, amelyen egy kis szerencse is kellett a győzelemhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése