2002. március 10., vasárnap

2002. március 9. Pécsi MFC - Siófok FC 3-4 (1-2)

Pécsi MFC - Siófok FC 3-4 (1-2)
2002. március 9. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., Nyugati csoport, 21. forduló. 1.000 néző.

Sitku ezúttal nm tudott gólt rúgni
(Nemzeti Sport, 2002. március 10.)
Vezette: Szarka Zoltán (Hegyi, Kovács Z.)
Góllövők: Márton 11', Galaschek 52', Szekeres 66', ill. Baranyai 18', Gaál L. 30', Szalai 60', Kovács P. 91'.
Sárga lap: Kulcsár 53' illetve Schultz 21', Schwarcz 39' Rob 56'.

PMFC: Sólyom - Halász, Tomka (Sipos,46. p.), Szekeres, Gaál M. - Balázs, Márton, Galaschek, Kulcsár - Sitku (Tóth Z., 86. p.), Vincze (Závoda, 81. p.). Edző: Tóth Bálint.

Siófok: Csernyánszki - Baranyai, Szalai, László A. - Grósz, Schwarcz (Usvát, 72. p.), Schultz (Nagy Cs.,58. p.), Kovács P., Gaál L. - Rob (Szabó Cs., 86. p.), Dulcea. Edző: Csank János.

KRÓNIKA:
11. p.: Vincze tette ki bal szélre a labdát Kulcsárnak, aki tolt rajta egyet, beadta, és Márton kilenc méterről, középről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). 
18. p.: egy jobb oldali beadást Kovács P. középre fejelt, Schwarcz fejjel megcsúsztatta, és Baranyai négy méterről a jobb alsó sarokba bólintott (1-1). 
30. p.: egy siófoki kontránál Dulcea húzta meg a bal oldalt, Gaálhoz passzolt, aki remek egyéni megoldás után nyolc méterről lőtt a kapu bal oldalába (1-2). 
52. p.: Márton jobb oldalról élesen belőtt labdáját Galaschek két lépésről lőtte a kapu közepébe (2-2). 
60. p.: Grósz 23 méteres szabadrúgása egy védőn megpattanva Szalai elé került, aki félfordulattal 12 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (2-3). 
66. p.: Szekeres kényszerítőzött Sitkuval, a visszakapott labdával kilépett a védők közül, és kilenc méterről ballal a bal alsó sarokba helyezett (3-3). 
90. p.: Nagy Cs. jobb oldaü beadását Kovács P. két lépésről helyezte a hálóba (3-4). 

Jó iramú, fordulatos mérkőzést láthattak, akik szombaton kilátogattak Újmecsekaljára. Bár az erősen tartalékos pécsiek szerezték meg a vezetést, Csank János csatárai tetszetős játékot mutattak a pécsi kapu előtt. Igaz, ehhez kellett a hazai védelem bal oldalának bizonytalankodása is. A második félidőben huszáros rohamokkal kezdett a PMFC, meg is lett az eredménye. Mivel azonban a siófokiak rendelkeztek minőségibb cserékkel, a várt hazai győzelem helyett ismét vendégvezetés következett, és a végén egy újabb kontra már a három pontot jelentette a somogyiaknak. 

MESTERMÉRLEG:
Tóth Bálint: - Olyan volt, mint egy ökölvívó-mérkőzés, adok-kapok, és a végén mi kerültünk padlóra. 
Csank János: - Jó meccs volt, a második félidőben több védelmi hibát követtünk el. Jól felkészült a Pécs, mindkét csapat becsülettel harcolt, a több helyzetünk miatt úgy érzem, megérdemelten nyertünk, bár ehhez a végén némi szerencse is kellett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése