2001. június 3., vasárnap

2001. június 2. Siófok FC - Pécsi MFC 2-2 (2-1)

Horváth Sándor
Siófok FC - Pécsi MFC 2-2 (2-1)
2001. június 2. Siófok, NB I/B., Nyugati csoport, 19. forduló. 300 néző.

Vezette: Arany Tamás.
Gólszerzők: Montvai 8' Vojtekovszki 29' illetve Horváth S. 3', Szabó Zs. 78'.
Sárga lap: Vojtekovszki (61. p.), Andai (72. p.), Bozovics (88. p.).

Siófok: Csernyánszki - Petrók, Hosnyánszki, Kovács, Boda - Vojtekovszki, Tóth (Bozovics  84. p.), Földes, Dűli (Andai, 60. p.) - Szabó Cs. (Havrán 80. p.), Montvai. Edző: Szalai László.

PMFC: Herbert - Dienes (Gálffy, a szünetben), Halász, Márton, Gaál - Horváth S.  Sipos, Szekeres (Kulcsár, 48. p.), Király - Sitku, Horváth Gy. (Szabó Zs., 69. p.). Edző: Róth Antal.

KRÓNIKA:
3. perc: Horváth Sándor ott folytatta, ahol a Nagykanizsa elleni, szerdai mérkőzésen abbahagyta: Király bal oldali szögletét az 5-ösről fejelte könnyedén Csernyánszki kapujába (0-1). 
8. p.: Nem sokáig örülhettek a Balaton partjára is elutazó pécsi szurkolók. Szabó Cs. húzta meg a jobb szélen, középre adását Montvai 5 méterről rúgta a hálóba (1-1). 
29. p.: Megfordította az eredményt a Siófok. Ismét a szélen vezettek támadást a hazaiak, Montvai bal oldali beadása átcsorgott a pécsi védőkön, a hosszú saroknál érkező Vojtekovszki könnyedén lőtte el a labdát a tehetetlen Herbert mellett (2-1). 
58. p.: A siófoki kapu előtt pattogott a labda, majd Király szó szerint belebotlott a játékszerbe. Miután megszelídítette, 11 méterről középről tüzelt - centiméterekkel a jobb kapufa mellé. 
71. p.: Gálffy csapott be két védőt, 20 méterről ballal lőtt, Csernyánszki a bal alsó sarok elől piszkálta szögletre a labdát. 
78. p.: Jobb oldali szöglet után Horváth S. fejelt a felső lécre, a kipattanót Szabó Zs. 8 méterről vágta Csernyánszki kapujába. Megint a pontrúgások... (2-2). 
89. p.: A15. pécsi szöglet majdnem újabb gólt hozott: Gálffy beívelését Sitku csúsztatta meg, a hazai kapus bravúrral a léc fölé tolta a labdát. 

A kilátogató gyér számú szurkolósereg még éppen csak ismerkedett a csapatokkal, máris gyors gólváltással kezdődött a találkozó. 
A pécsi találat ismét bizonyította, Róth Antal együttese jól felkészült a pontrúgásokból: a Nagykanizsa ellen szabadrúgásokat követően Horváth Sándor kétszer is eredményes volt fejjel, most szöglet után bólintott a pécsi középpályás a kapuba. A siófoki válasz nem váratott sokat magára, s Montvai gólja a piros-feketék egyik hiányosságára is fényt derített: Gaál a bal oldalon az utóbbi időben kiválóan vett részt a támadásépítésben, a védekező feladatait azonban egyelőre még nem látja el hiánytalanul - ezért adhatott be 
Szabó Cs. az egyenlítő gól előtt oly zavartalanul. A kék-sárgában játszó hazaiak továbbra is a széleken vezetett támadásokra helyezték a fő hangsúlyt, Dűli alaposan megizzasztotta a térdsérülése miatt még nem százszázalékos, ezért később cserét is kérő Dienest. A siófokiak ugyan nem harcoltak ki maguknak mezőnyfölényt, nem szorították állandóan kapujukhoz Mártonékat, de Vojtekovszki vezető gólja jelezte, Szalai László eredményes taktikát választott csapatának. 
A szünetben változtatott együttese összeállításán Róth Antal vezetőedző, Dienes helyett a középpályás Gálffyt hozta be, a jobb oldali védőfeladatokat Sipos vette át. Mindössze három perc telt el a második félidőből, s már Szekeres is elhagyta a pályát, helyette Kulcsár állt be. A frissítésnek szánt cserék ugyan vittek némi lendületet a PMFC játékába, de a kellő átütő erő, a kapu előtti kidolgozott ziccerek továbbra is elmaradtak - 25 perc alatt mindössze Király lehetőségét lehetett feljegyezni. Üde és egyben ritka színfoltja volt a pécsiek ezen időszakban nyújtott játékának Gálffy jól eltalált lövése, de a gyors hazai támadások továbbra is nehéz feladat elé állították Halászékat. A 70. perctől megélénkültek a vendégek, Szabó Zs. éles belőtt labdájából még nem született gól, de a pécsi cserecsatár másodszorra már saját maga tüzelt kapura - és egyenlített. A PMFC aktivitását jól mutatta, hogy a piros-feketék a 75. percig már tizedik szögletüket rúghatták, sajnos nem született minden másodikból gól. A mérkőzés végére a vendégek teljesen kapujuk elé szorították a Siófokot, zsinórban lőtték be a szögleteket, de az óriási tűzijátékból már csak kapufa született, gól nem. A PMFC-ben telitalálatnak bizonyult Szabó Zsolt becserélése, a csatár gyakran zavarba hozta a hazai védőket, lüktetővé tette az utolsó 20 percet ügyes megoldásaival. (Dunántúli Napló, 2001. június 3.)

MESTERMÉRLEG:
Szalai László: - Az a szokásos kis szerencse megint hiányzott. Sok sikert kívánok a Pécsnek a továbbiakban. 
Róth Antal: - Nyerni jöttünk Siófokra és ezt saját hibánkból nem tudtuk megvalósítani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése