2001. március 25., vasárnap

2001. március 24. Pécsi MFC - Siófok FC 1-1 (0-0)

Pécsi MFC - Siófok FC 1-1 (0-0)
Horváth Gyula
2001. március 24. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B, 8. forduló. 1.200 néző.

Vezette: Arany Tamás (Kovács B., Kószó).
Góllövők: Horváth Gy. 61' ill. Havrán 79'.
Sárga lap: Sipos 16', Csapó 25' illetve Baranyai 28', Hosnyánszky 56'.

PMFC: Herbert  - Halász, Dienes, Kutas  - Sipos, Csapó, Márton (Gálffy,34. p.), Závoda (Horváth S., 83. p,), Kulcsár - Horváth Gy., Király (Sitku, 71. p.). Edző: Torna Árpád.

Siófok: Csernyányszki - Baranyai, Kovács P., Hosnyánszki (Montvai, 68. p.) - Tóth Cs., Szabó J. (Grósz, 83. p.), Petrók, Vojtekovszki, Hudák (Dűli, 40. p.) - Szabó Cs., Havrán. Edző: Strausz László.

KRÓNIKA:
13. p.: Kulcsár 19 méteres szabadrúgása megpattant, az ötös sarkán üresen álló Horváth Gy. elé került a labda, aki tiszta helyzetben a jobb kapufát találta telibe. 
39. p.: Szabó Cs. ugratta ki remek ütemben Szabó J.-t, aki 12 méterről átemelt a kifutó Herberten, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 
55. p.: Herbert futott alá Havrán jobb oldali szögletének, Kulcsárnak a gólvonalról kellett tisztáznia. 
61. p.: Sipos iramodott meg a jobb oldalon, beadását Horváth Gy. az ötösön kissé kisodródva levette, ezzel elfektette Csernyánszkit, Hosnyánszkiról lefordult, és három méterről a kapuba helyezett (1-0). 
67. p.: Gálffy bal oldali szabadrúgását Závoda 8 méterről fejelte rá, Csernyánszki a léc alól tornászta ki a labdát. 
79. p.: Vojtekovszki adott be a bal oldalról, Havrán egy csel után 5 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). 
91. p.: Kapu előtti kavarodás után Tóth Cs.-nek gurították vissza a labdát, 15 méteres lövését Herbert védte bravúrral. 

Az első játékrészben nem annyira a helyzetek, mint néha elemi hibák szórakoztatták a nézőket, akik ugyan inkább a góloknak örültek volna, mint a játékosok esetlenségének. A siófokiakon úgy látszott, egy pontért utaztak Pécsre, ezért a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, és amikor hozzájuk került a labda, hosszú átadásokkal keresték a rést a pécsi védelemben. A hazaiaknál Márton sérülés miatti korai kiválása okozott problémát, egyértelműen hiányzott a középpályáról egy olyan játékos, aki összefogja a társakat, és ötletes megoldásaival zavart okoz az ellenfél hátsó alakzatában. A szünet sem hozott sok változást, nem szaporodtak a helyzetek, de negyedóra múltán Horváth Gy.-nek elég volt védőjének egyetlen megingása, hogy megszerezze a vezetést. Támadóbb szelleműek lettek a vendégek, ami a pécsi kontráknak nyitott nagyobb teret, ezek azonban el sem jutottak a siófokiak kapujáig. Havrán azonban eljutott a pécsiig, be is talált.  (Dunántúli Napló, 2001. március 25.)

MESTERMÉRLEG:

Toma Árpád: - Egyenlő erők küzdelmében kezünkben volt a győzelem, de a túlzott akarás behajtott minket egy olyan hibába, amiből a Siófok egyenlített. 

Strausz László: - Jó iramú mérkőzésen mindkét együttes játékában és szándékában benne volt a győzelem, emiatt valahol igazságos a döntetlen, 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése